Et positivt oppvektstmiljø

Selfors UL hadde i 2006/2007 en idé om en ny idrettspark med kunstgressbane på Selfors. Den gikk ut på at barn og unge skulle få et positivt oppvekstmiljø med idrett som ramme. Mange så at utviklingen var på feil spor på Selfors og vi var alle enige om at noe måtte gjøres.

Blant annet sa ruskoordinator Rana kommune:

I følge SLT-koordinator Roar Åsland (SLT = Samarbeid om lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) så er det fra 12 år og oppover en fase der vi ser at dersom man ikke er med i aktiviteter, så er det kanskje andre interesser som fenger, kanskje spesielt i forhold til rus…

Dette var en av de tingene som Selfors UL hadde lyst å få gjort noe med. I 2006/2007 tok  prosjektet form og man fikk et stort engasjement og en flott oppslutning i nærmiljøet. En idrettspark ble bygd som skulle være et 100% skoleanlegg på dagtid og et samlingspunkt for idrett og positive aktiviteter på kveldstid for alle på Selfors. Det ble bygd et klubbhus som også inkluderte natteravnene. Anlegget stod ferdig sommeren 2008.

I dag ser vi resultater. Når Roar Åsland noen år etterpå evaluerer prosjektet i forhold til oppvekstmiljø, så sier han følgende:

Det blir sagt i et godt ordtak: «Forebygging er som husarbeid, man merker det først når det er borte».

Jeg er ikke i tvil om at etableringen av kunsgressbanen på Selfors, har hatt særdeles stor betydning for den positive utviklingen i ungdomsmiljøet som det har vært på Selfors i de senere årene. I tiden før den kom, var det en svært bekymringsfull utvikling på der, og det er bemerkelsesverdig at det tok helt slutt når banen kom i bruk. Den samme utviklingen så jeg også på Gruben. Med slike  flotte anlegg, får du også den positive bivirkningen at foreldregruppa engasjerer seg i sterkere grad i idrettslagene eller i annet frivillig arbeide.

Så alle som har vært med i prosjektet, er med i den daglige driften og alle de som kommer og ser på barn og ungdom som utfolder seg i idretten. Det nytter !

 

 

 

 

 

Les mer i dagens Ranablad: http://bit.ly/r8zycx

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.