Storhaugen

Av Jan I. og Geir L.
GPS koordinater: N66 20.403 E14 13.026

Turen mot Storhaugen er en av de mest populære og mest brukte turstiene på Selfors. Turen går gjennom svært mange interessange steder som kan være mål i seg selv, det kan være Varmorsletta, Gapahuken eller bare Skibua til Selfors UL. Under vises en av de områdene som er et fint turmål i seg selv på turen, Gapahuken. Her er det et flott utsiktspunkt for å se Selfors og resten av Mo:

Start:Turmålet ligger omlag 4km fra parkeringsplassen ved Skibua som er et av utgangspunktene som kan benyttes. Et annet sted å starte fra kan være fra Brennsletta. Den beste parkeringen er nok likevel ved Skibua, øverst i Skogveien. Her er bilde av Skibua:

Beskrivelse av rute: Ruten passer for alle, men vil nok kunne være tung for de minste, da det er noe stigning stort sett hele veien. Hele ruten går på fin skogsvei og er lett å finne frem på. Turen kan gås både sommer og vinter. På Storhaugen og ved Gapahuken ved utsiktspunktet er det også populære postkasser hvor man kan registrere seg at man har vært. Under vises stigningsprofilen for veien helt opp til Storhaugen:

GPS: Turen er også beskrevet i en nedlastbar GPS-rute (for Garmin) som ved å klikke på lenke under får tilgang til denne ruten. Utsnitt under viser også at ruten inneholder punkter på ruten som kan være turmål i seg selv, som eksempelvis Varmorsletta:

Nedlastbar GPS rute: storhaugen

Bilder fra ruten opp til Storhaugen:

Bilde fra veien opp mot Varmorsletta:

Bilde fra kartforklaring på Varmorsletta:

Underveis er det flere fine rasteplasser:

Gapahuken, som viser den flotte utsikten man har derfra:

Storhaugen i sikte:

Turen passer også å gå vinterstid og har en spennende nedfart når føret er litt skarpt. Her fra Gapahuken:

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.