Skarvatnet

Av Jan I. og Geir L.
GPS koordinater: N66 20.018 E14 13.975

Turen til Skarvatnet er en flott tur. Målet kan nås ved å gå flere veier opp til Skarvatnet, eller at man går en rute opp og en annen vei ned. Dette er et mye brukt turmål som er svært idyllisk. Her er det både fiske- og bademuligheter.

Start:Turmålet ligger omlag 2km fra parkeringsplassen ved Skibua som er et av utgangspunktene som kan benyttes. Et annet sted å starte fra kan være fra Brennsletta.

Beskrivelse av rutene: Rutene passer for alle. Noe stigning er det og velg gjerne rute etter hva man selv ønsker. Turene passer fint for alle. Alle rutene starter på fin skogsvei og deretter på sti.  Det er stort sett lett å finne frem på alle rutene. De tre alternative rutene til Skarvatnet er beskrevet her:

Skibua til Skarvatnet via Varmorsletta og gjennom skaret. Dette er en tur som passer sommerstid og har en forholdsvis bratt stigning opp fra Varmorsletta på sti som starter øverst på sletta. Deretter går man gjennom skaret på fin skogsti til Skarvatnet. Denne turen er omlag 2km.

Skibua til Skarvatnet via Tortenlia er en tur på omlag 4.2km. Her går man ruten opp mot Gapahuken på veien mot Storhaugen og tar av mellom de to stedene. Det er avmerket med skilt hvor man skal ta til Tortenlia. Denne ruten passer å gå også på vinterstid.

Skibua til Skarvatnet via Selforsfjellet. Her går man ruten til Selforsfjellet og følger sti videre til Skarvatnet. Se godt etter skilt på skogsveien etter Selforsfjellet hvor man skal over på en egen sti. Denne turen er på ca 2.7km lang og passer på sommerstid.

Turene anbefales generelt sett på sommerstid. Under vises stigningsprofilen for veien helt opp til Skarvatnet via Selforsfjellet:

GPS: Turene er også beskrevet i nedlastbare GPS-ruter (for Garmin) som ved å klikke på lenker under får tilgang til disse rutene. Utsnitt under viser bilde fra en av GPS ruten via skaret:

Nedlastbar GPS ruter:

Skarvatnet_om_Tortenlia

Skarvatnet_om_Skaret

Skarvatnet_om_Selforsfjellet

Bilder :

Bildet under viser stien opp mot skaret fra Varmorsletta:

På stien mot skarvatnet passerer man idyllisk og spennende natur:

På ruten via Selforsfjellet er det fin traktorvei ovenfor Selforsfjellet, men følg med hvor man skal ta av fra traktorvei like ovenfor Selforsfjellet (se skilt til høyre i bildet):

Bilde fra stien fra Selforsfjellet til Skarvatnet:

Enkelte steder har fått laget litt hjelp fra dugnadsgjenger i lia:

Fremme ved målet er det en fin gapahuk:

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.