Selfors UL markerte seg i Haaland Cup

I helgen ble Haaland Cup arrangert for 21. gang og Selfors UL stilte med ett oldboyslag og ett veteranlag. Aldersgrensen for å stille i oldboysklassen er 32 år, mens for å kalle seg veteran må man ha rundet 45 år. På veteran er det i tillegg lov å ha en spiller på banen mellom 40 og 45 år.

Oldboyslaget hadde problemer med å få de faste spillerne til å representere klubben da de var blitt fristet til å stille på diverse andre lag som f.eks. “pressens lag” som skulle spille sammen med Bodø/Glimt stjernen Ørjan Berg. De ble for øvrig utslått i innledningsrunden. Ledelsen valgte dermed å hente inn to gutter fra B&Y som har representert Selfors UL med hell i tidligere sammenhenger, i tillegg stilte en tidligere storspiller, Stig Berntzen seg til disposisjon for gamleklubben. Når vi i tillegg fikk hentet inn Rainer Bergersen skulle det vise seg at vi stilte med et slagkraftig lag.

Laget cruiset seg gjennom innledningen med 3 seire og en uavgjort og var dermed klar for semifinale mot Meyership på søndag. Her ble det lett match og 5-1 seier, dermed var oldboysen klar for finale mot Rana Kommune.

Før dette hadde veteranene kvalifisert seg for finale etter å ha slått Bodø/Glimt 2-0. I veteranklassen var det bare 5 lag påmeldt og finalen skulle spilles mellom laget som kom på 1. og 2. plass i gruppespillet, dermed var det klart for et nytt møte mellom Bodø/Glimt og Selfors UL ettersom de endte på de to øverste plassene. Det ble som ventet en kamp med lavt tempo, der ballbesittelse sto i høysetet. I veteranklassen florerer det ikke akkurat med frispark og trivselsnivået er høyt. Midtstopperen til Bodø/Glimt og undertegnede hadde en liten samtale under kampens gang der vi var enige om at det er slik fotball skal spilles. Bodø/Glimt fant ut at de skulle gå i angrep i andre omgang og scoret da kampens eneste mål. Selv om det ble tap i finalen står det respekt av innsatsen til veteranene til Selfors UL.

I finalen for oldboys ble tempoet og taklingsiveren betraktelig større. Rana Kommune er et lag som i stort sett alle turneringer er med helt i toppen. Det var de til gangs også i denne turneringen. De hadde allerede vunnet innebandy og var kvalifisert til finalen i bedriftsklassen og oldboysklassen. Før finalen i oldboysklassen hadde de bare sluppet inn ett mål og vist mye fin fotball. Taktikken var nok lagt noe om før møtet med Selfors UL i finalen da det skulle vise seg å bli mye mer fokus på nærkamp fra Rako`s side. Selfors UL hadde en rekke fine angrep, men Rako`s keeper var i det umulige hjørnet og vartet opp med den ene feberredningen etter den andre. Med en spillestil som lignet på det man antageligvis bare kan se i Irsk 2. divisjon og taklinger som selv ikke Skotsk 3. divisjon vil være bekjent med halte Rako i land en noe ufortjent 1-0 seier. På tross av dette oppgulpet må man la seg imponere av Rana Kommune som også vant finalen i bedriftsserien etter straffesparkkonkurranse.

Selv om det ble forsmedelige 1-0 tap både for veteranene og oldboysen i finalene må vi si oss fornøyde med turneringen som viste at Selfors UL er en klubb i vekst og biter godt i fra seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.