Oldboysfinalen 2010

Torsdag den 16. september ble finalen i årets oldboysserie spilt på Selfors kunstgressbane. Lagene som møttes var fjorårets vinner, Bossmo & Ytteren IL mot årets overraskelseslag, Åga IL.

Dommer i kampen var GILs glimrende dommer, Frans Oskar Myrvang.
Tilskuere: 2 stk som kjøpte kaffe pluss ett par til som muligens fulgte kampen.

Det var knyttet stor spenning til kampen, kunne Åga IL by på motstand mot storfavoritt B&Y IL. Åga IL hadde tross alt nådd finalespill etter seier i straffedrama i både kvartfinalen(mot Gruben IL) og semifinalen(mot Selfors UL 2). Arrangørklubben følte seg nok snytt for en finaleplass ettersom de hadde dominert semifinalen til de grader, for så å tape i et lottospill som straffekonkurranse er.

Begge lags spiller var tydelig nervøse, da det tidvis var kø på toalettet rett før kampstart. Det gikk rykter om at enkelte var så nervøse at de hadde sjiti blod!!!
Uansett, kampen begynte litt forsiktig, med et lite overtak til B&Y IL. Åga IL lå som vanlig kompakt på egen halvdel og tettet bra igjen for alle forsøk fra motstanderen. Allikevel kom B&Y IL til et par tre småfarlige målsjanser men Ågas keeper var stødig og tok det som kom. Mot spillets gang, tok Åga IL ledelsen ved et langskudd fra Terje Gundersen. Ballen var innom en B&Y spiller før den snek seg inn nede ved stolperota til B&Y IL`keeper, Leif Edvardesn, 1-0 til Åga IL. Spillerne på B&YIL var tydelig rystet, finspillet uteble og omgangen ebbet ut uten flere scoringer.

Andre omgang startet i stort tempo og etterhvert hardnet spillet til. Ingen ting å si på temeramentet fra begge lags spillere, kunne se at kampens myndige dommer koste seg.
I det 25 minutt, scorer Åga IL på nytt, nå ved Ketil Knudsen og stillingen er 2-0. Nå må B&Y IL satse mer fremover, men de store sjansene uteblir, helt til Kenneth Bråthen tar saken i egne hender, dribler av det som er av Åga-spillere og reduserer til 2-1 i det 32 minutt. B&Y IL presser nå Åga IL ennå lenger bakover, hvis det i hele tatt går an. Åga IL rydder unna det som kommer av sjanser og kontrer inn 3-1 ved Tommy Randles i det 36 minutt. Nå virker kampen kjørt, selv om B&Y IL får noen brukbare sjanser på tampen. Etter ett minutts tilleggstid, blåser dommer av kampen og Åga IL er vinnere av oldboysserien 2010. Totalt sett en fortjent seier til Åga IL og arrangørklubben gratulerer så mye med Åga IL`s første napp i vandrepokalen.

[nggallery id=51]
PS! B&Y IL`s Trond Janson; du har ikke pusset pokalen, noe Ågaspillerne reagerte på.

For Selfors UL-fotball
John-Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.