Geocaching

Av Jan I. / TeamHydrah

TeamHydrah som er en av de mest aktive på dette området har har nå passert 25 utplasserte cacher i helgelandsdistriktet. De har også laget denne forklaringen om geocaching for bruk på www.selfors.com

Klikk her for link til kart som viser Geocaching’s punkt på Selfors.

Geocaching (uttales geokæsjing) er en slags orientering eller skattejakt ved hjelp av gps. Det innebærer også en internett-aktivitet før og etter selve skattejakten. Først søkes eventuelle cacher i det aktuelle området opp på nettstedet www.geocaching.com. Disse lastes over til gps, eller man kan taste inn posisjonene manuelt. Deretter er det fritt fram for å dra ut på jakt etter cachen.

På cachens nettside finnes informasjon om vanskelighetsgrad for gjemmested og for terrenget. Det står også litt om stedet cachen er plassert på, og størrelsen på selve cachen. Dette kan variere fra nanostørrelse (pitteliten, som en lillefingernegl) til veeldig stor. (eksempelvis tønne?!).

Når man finner selve boksen skal man skrive i loggen for å vise at man faktisk har funnet boksen. Det skal ikke logges funn dersom logg ikke er signert. I boksen ligger det i tillegg til logg gjerne noen bytteting (uten særlig verdi, men fint for unger som er spente på ‘skatten’). Hvis man tar ut en ting, må man legge inn en like fin (eller finere) ting.

Trade up or even! I tillegg kan man finne TravelBugs og GeoCoins. Disse har egne id-nummer for sporing, de reiser fra boks til boks ved hjelp av geocachere og reisen registreres på TB’en eller Coinens egen hjemmeside. Disse kan man hjelpe videre hvis man vil, ellers lar man de ligge til nestemann som kommer.

Etter at cacheturen er avsluttes er det tid for en kveldsstund ved dataen igjen. Da logges funn på www.geocaching.com, og man kan i tillegg til loggen på nett laste opp bilder fra turen eller kikke på aktiviteten til andre cachere. Hvis man ikke fant cachen kan man logge ‘Did not find’. Da kan eier av boksen ta en sjekk for å se om boksen er mugglet (tatt av utenforstående).

En annen litt mer sosial del av denne hobbyen er såkalte

Event-cacher. Da samles cachere på oppgitte koordinater til et bestemt tidspunkt for hyggelig samvær og utveksling av erfaringer.

Mer informasjon om geocaching kan dere finne på www.gcinfo.no som er det norske nettstedet for geocachere, eller på www.geocaching.com som er det offisielle nettstedet for denne aktiviteten.

Her er en link til en oversikt over geocacher i nærområdet: ->

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.