Årsberetning SUL fotball 2009

Sesongen 2009 ble Selfors UL-fotball kåret til årets breddeklubb i Nordland Fotballkrets. Begrunnelsen var bl.a. et brett tilbud til jenter og gutter, Fair Play, anlegg, trener- og lederutdanning.

ÅRSBERETNING FOTBALLGRUPPA SESONGEN 2009

Styret

Styret i fotballgruppa har i sesongen 2009 hatt følgende sammensetning:

Leder:                  John-Cato Berntzen

Nestleder:   Morten Walla

Sekretær:    Rolf Selfors

Kasserer:    Ranja Leirvik

Styremedlem:       Jonny Bohlin

Styremedlem:       Kenneth Mannvik

Styremedlem:       Ståle Jensen

Styret har avviklet 4 styremøter i 2009. I tillegg har det vært avviklet 2 trenermøter og 1 møte for foreldrekontaktene.

Økonomi

Økonomien i fotballgruppa er god. Resultatet for 2009 viser et overskudd på snaut

kr. 30.000,-.

Treningsavgiften ble foran 2009 sesongen økt fra kr. 500,- til kr. 750,-. Det gis søskenmoderasjon, totalt kr. 1.000,- for to søsken. Dette begrunnes med at gammel sats har vært uendret de siste 10-12 årene, samt at SUL-fotball fortsatt har en av Ranafotballens laveste treningsavgifter. Denne avgiften er en av fotballgruppas viktigste inntektskilder, og innbrakte ca. kr. 47.000,-.

Fotballotteriet i 2009 omsatte for kr. 47.165,-, noe som styret er svært fornøyd med.

Sponsorinntektene for fotballgruppa innbrakte i 2009 kr. 54.360,-. Våre bidragsytere for 2009 var; Helgeland Sparebank(hovedsponsor), Helgelandskraft, Bimbo, Rana Blad, Coop Prix, Coop Sport samt Rana Jakt & Villmark Intersport.

Lagene

Tilbakemeldingen fra trenerne har stort sett vært positive og ungene har hatt det morsomt med fotball gjennom sesongen 2009.

Totalt, fra miniputter 02 til voksenfotball, har klubben ca. 200 aktive fotballspillere. Dette er en økning på 30 aktive fra 2008, noe som er svært gledelig.

Fotballgruppa har hatt stor aktivitet i sesongen 2009. I seriespillet stilte Selfors UL med 14 lag i årsklassene fra 94 til 02, dvs spillere fra 1 til 10-ende klasse. Eldste klasse var Gutter 94, som var et samarbeidslag mellom SUL og Gruben IL.

Sesongen 2009 viste en økning i antall lag påmeldt til seriespill med 3 lag i forhold til 2008 sesongen.

Klubben stilte med 4 rene jenteklasser i årets seriespill, klassene 2000/2001, 1999, 1998 samt 1997/1996. I tillegg hadde vi et reint 1995 småjentelag som ikke var med i seriespill pga at laget ble dannet i mai 2009. De hadde allikevel to treninger i uken samt at de deltok i noen turneringer.

Til sammen hadde klubben 5 reine jentelag, noe som er 3 flere enn året før. Vi føler at vi er på rett vei med jentefotballen.

Selfors UL har stilt opp i alle lokale fotballturneringer, lillegutter 97 deltok også i Kippermoen-cup i Mosjøen samt at mange av våre lag avsluttet sesongen med Stopp Volden Cup i Bodø i månedsskifte oktober/november.

Selfors oldboys deltok i NNM-oldboys i Svolvær helgen 14-16. august 2009. Her gjorde laget det meget bra, ble utslått i semifinalen av Gevir fra Bodø. I innledende runder, spilte SUL bl.a. 1-1 mot Bodø/Glimt, som til slutt vant hele turneringen.

Aktiviteter

I sesongen 2009 arrangerte Selfors UL-fotball, faste kampdager for miniputter og lilleputter. Klubben ønsket å få en mer forutsigbar treningshverdag for våre barn og derfor satte vi av torsdag til fast kampdag. Dette medførte at vi unngikk kollisjoner mellom kamper og treninger, samt at det ble enklere å planlegge kafédriften i ”Brakka”. Dette ble en umiddelbar suksess, noe som hele fotballrana ønsker å videreføre til årets sesong.

SUL-fotball hadde i 2009 et ønske om å fremstå som en ”sunn” klubb. Derfor gjorde vi noen små grep i forbindelse med kafédriften vår. Her ble det solgt vafler med havregryn, pølser med grove brød, souvas i pitabrød samt fiskeburgere. I tillegg delte klubben ut gratis frukt og grønt til alle barn og voksne. Frukt og grønt ble delvis sponset av Coop Prix på Selfors.

Det ble arrangert to kvelder (en på våren og en på høsten) med Teknikkmerke. Aktiviteten var stor og barna viste fine ferdigheter med lærkula. Dette er et tiltak som klubben ønsker å gjennomføre hvert år.

Selfors UL arrangerte i 2009 en utendørsserie for oldboys. Arrangementet ble avviklet på torsdagskveldene og involverte 8 oldboyslag fra 7 klubber i Rana. Dette tiltaket var ment som et tilbud for de over 34 år og som ikke var med i Bedriftsserien.

Under siste serierunde ble det klart at B&Y IL var vinnere av serien og fikk overrekt en vandrepokal av arrangørklubben. Vi som arrangør har bare fått positive tilbakemeldinger fra deltakende klubber og vi kan vel si at arrangementet har vært en ubetinget suksess. Klubben ønsker å videreføre oldboysserien til en årlig serie.

SUL-fotball har i 2009 hatt et sterkt fokus på å utdanne våre trenere. I januar 2009 arrangerte Selfors UL-fotball, aktivitetslederkurs for klubbens trenere. Interessen var stor og 17 trenere gjennomførte kurset med bravur. I tillegg har en fra styret deltatt på lederkurs.

I sesongen 2009 ble Selfors UL-fotball kåret til årets breddeklubb i Nordland Fotballkrets. Begrunnelsen var bl.a. et brett tilbud til jenter og gutter, Fair Play, anlegg, trener- og lederutdanning. Prisen var på kr. 15.000,-. Dette var en stor overraskelse for styret men ikke minst en anerkjennelse av klubbens barne- og ungdomsarbeid. Dette gir oss alle økt motivasjon til videre satsing.

Den 14. oktober ble det arrangert fotballavslutning på Fossetangen. Her fikk ungene pølser og brus samt premie for innsatsen gjennom en lang sesong. I tillegg ble det solgt kaffe og kaker til stolte foreldre i stappfulle lokaler.

Fotballgruppa arrangerte i samarbeid med skigruppa den tradisjonelle juletrefesten på Fossetangen den 6.januar 2010. Det var stor oppslutning blant barn og foreldre og det ble både gang rundt juletreet og nissebesøk.

Til slutt vil styret takke for seg og samtidig berømme den innsatsen trenere, foreldre og foresatte yter for fotballgruppa.

Styret for 2010 får følgende sammensetning:

Leder:                  John-Cato Berntzen      2 år

Nestleder:   Morten Walla                         1 år

Sekretær:    Rolf Selfors                            2 år

Kasserer:    Ranja Leirvik                          1 år

Styremedlem:       Kenneth Mannvik           1 år

Styremedlem:       Jonny Bohlin                   år

Styremedlem:       Siw-Iren Høgås             2 år

Vi ønsker det nye styret LYKKE TIL!

Valgkomiteen for 2011 får følgende sammensetning:

Leder:                  Jonny Bohlin

Medlem:     Øyvind Nøst

Medlem:     Roy Morten Almo

Styret fotballgruppa                                     Selfors, den 26. februar 2010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.