Semifinaler oldboys serien

Torsdag ble semifinalene i oldboys serien avviklet på Selfors stadion.

Selfors 2 møtte Åga i den første semifinalen for kvelden. Det skulle vise seg å bli et så tett oppgjør som det var spådd på forhånd. Det har gjennom serien vært en del ordvekslinger mellom Selfors 1 og Selfors 2 som kanskje har grenset til ufint, men til semifinalen ble det forbrødring da ledelsen i Selfors 2 valgte og hente inn ”de tre store” fra Selfors 1, Bjarte Hjelm Bjørnestad, Jonny Bohlin og Svein Erik Valla. Selfors oldboys hadde dermed lagt interne stridigheter bak seg og sto frem som en samlet enhet.

Kampen startet med en fin trygghet i Selfors 2, mens Åga virket noe mer nervøse og spilte på det sikre ved å kvitte seg med ballen snarest mulig, ikke helt ulikt det norske landslaget. Selfors kom ikke til de store mulighetene og første omgang ebbet ut målløst.

Kampens myndige dommer Finn Ove Nygård blåste i gang andre omgang og kampbildet fra første omgang gjentok seg i andre omgang. Selfors hadde for det meste ballen, men kom ikke til de helt store sjansene før Jørn Christensen i det 24. minutt serverte en perfekt corner til like perfekt plasserte Kenneth Mannvik som traff ballen klokkerent og sendte den utagbart til høyre for Åga`s meget gode sisteskanse Juho Vahla. Selfors malte på, men klarte ikke å sette ballen i mål, og da skjer det som ofte skjer, Åga utlignet med kun to minutter igjen av kampen. Selv om Selfors presset på for å få en avgjørelse i ordinær tid ebbet kampen ut med et uavgjort resultat. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.

Åga scoret på alle sine, mens Selfors bommet på sin siste avgjørende straffe. Dermed var eventyret over for de gjenforente oldboysspillerne fra Selfors. Det skal nevnes at debutant for Selfors i mål, Stig Lauritsen leverte en feilfri kamp og var like ved å redde 2 av straffesparkene.

Kampfakta

Selfors 2 – Åga 1-1 (0-0), 4 – 5 str.

• 1-0   Kenneth Mannvik (24)
  • 1-1Geir Elvedal (38)

I den andre semifinalen møttes Stålkameratene og Bossmo & Ytteren. Dette ble også en tett og spennende kamp hvor B&Y var det førende laget i første omgang. De gikk til pause med en fortjent 1 – 0 ledelse etter scoring av hurtigtoget Kenneth Bråten i det 14. min. Andre omgang startet også jevnt, men B&Y`s Lars Solbakken så ut til å ha punktert kampen med sin scoring i det 33. min. Stålkameratene tok seg sammen og satte inn en aldri så liten sluttspurt og spenningen var tilbake da Frode Sørensen utlignet til 2-1 i det 38. min, etter fint forarbeid av Ketil Johnsen. Stålkameratene klarte ikke å få inn det nødvendige målet som ville gitt dem straffesparkkonkurranse. Dermed har B&Y muligheten til å kalle seg oldboysmester for andre år på rad.

Kampfakta

Stålkameratene – Bossmo & Ytteren 1-2 (0-1)

• o-1 Kenneth Bråten (14)
  • 0-2 Lars Solbakken (33)
  • 1-2 Frode Sørensen (38)

Dermed nærmer oldboys serien seg slutten og det blir spennende å se neste torsdag klokken 2000 hvem som kan heve pokalen og kalle seg oldboysmester i Rana 2010, B&Y eller Åga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.