7. runde oldboys serien

I siste serierunde før sluttspillet var mye åpent i forhold til hvem som skulle møtes i kvartfinaler til høsten. Selfors 1 har to utsatte kamper som kan påvirke tabellen, men de tre lagene på topp vil ikke kunne tas igjen. Både Selfors 1 og Selfors 2 stilte til denne serierunden med kraftig redusert mannskap grunnet ferieavvikling og skader. Det var derfor gledelig å se at samholdet i klubben er større enn det kanskje har kunnet se ut som etter det mye omtalte lokaloppgjøret som Selfors 2 vant fortjent. Selfors 1 møtte Åga der Selfors 2 bidro med et par mann slik at de fikk fullt lag, men det hjalp lite. Åga var nok det beste laget og vant til slutt 5-1. Etter en noe treg start har laget fra Åga spilt seg bra opp og uavhengig av hvordan det går i hengekampene til Selfors 1 ender de på en 3. plass før sluttspillet.

Parallelt med denne kampen møttes Stålkameratene og Bossmo & Ytteren. Stålkameratene har variert veldig i prestasjonene i årets sesong og Bossmo & Ytteren har kommet seg veldig etter hvert. B&Y vant til slutt 6-2 og innehar før hengekampene en 4. plass på tabellen.

I den siste kampen for kvelden skulle Selfors 2 møte Gruben som har vist fine takter i enkelte kamper. Selfors 2 hadde akkurat fullt lag og måtte låne et par spillere fra Selfors 1 for å kunne fullføre kampen. Selfors 2 manglet også i denne kampen løpsmaskinen Morten Walla så her var det bare for de andre å brette opp ermene og trø til. Det skulle vise seg å bli et fyrverkeri av en fotballkamp der Selfors 2 vartet opp med noen fantastiske kombinasjoner. Lagene gikk til pause med 3-2 ledelse til Selfors 2. I 2. omgang var det i prinsippet bare et lag på banen, Selfors 2 spilte hurtig angrepsfotball og kontret regelrett Gruben i senk. Det endte til slutt 7-2 til Selfors 2. Selfors 2 spilte så bra i denne omgangen at en av spillernes fruer til tider uttrykte noe som kunne minne om jubelrop.

Kampfakta Gruben – Selfors 2

0-1 Tor Åge Granheim (4)

0-2 Granheim (10)

1-2 Gruben (12)

2-2 Gruben (16)

2-3 Kenneth Mannvik (20)

2-4 Mannvik (23)

2-5 Svein Erik Valla (27)

2-6 Mannvik (34)

2-7 Mannvik (38)

T: 16

Med dette resultatet endte tabellen med tre lag med 12 poeng på topp. Stål får da walk-over til semifinale ved at de har best målforskjell ( +10), mens Selfors 2 ender på andreplass (+8) og Åga på tredjeplass (+6). Det vil si at Selfors 2 møter laget som ligger sist på tabellen, Mo IL i kvartfinale.

De andre kvartfinalene er mer usikre i og med at Selfors 1 har to utsatte kamper og Gruben en. Selfors 1 kan ved å vinne sine to hengekamper ende på en fjerdeplass og møter i så fall B&Y, mens den siste kvartfinalen da vil bli utkjempet mellom Åga og Gruben. Dette forutsetter at Selfors 1 vinner sine to utsatte kamper, noe jeg tror dette lovende mannskapet er i stand til. Uansett blir det et spennende sluttspill etter sommeren der tabellen ikke har noen påvirkning på hvilket lag som kan titulere seg som oldboysmester i Rana 2010.

7-serierunde _oldboys

Dette innlegget ble publisert i Alle artikler, Fotball, Oldboys. Bokmerk permalenken.

2 svar til 7. runde oldboys serien

  1. Frode Rognan sier:

    Så «premien» for Selfors 1 med å vinne de to hengekampene er å møte B & Y i kvartfinalen? Hvis det hadde vært litt mer kynisme i Selfors 1 sin kamp mot Åga hadde de tapt med noen flere mål slik at veien til finalen for Selfors 1 hadde blitt lettere (akkurat som det hevdes at Tyskland tapte med vilje for Dannmark i 1986 for å slippe Spania i 1/8 finalen). Da hadde det blitt kamp mot Selfors 2.

    • Kenneth Mannvik sier:

      Målet for alle lagene bør jo være å nå finalen, men det er også viktig som Frode sier å gjøre det på sin måte. Selfors 2 har valgt som sin taktikk å vinne flest mulig kamper, noe som ofte ender med at man fortsatt har æren i behold. Vi har aldri hatt som tema å tape fotballkamper. Dessuten høres det ut som at det blir best for lokalsamfunnet at ikke du får ønsket ditt oppfylt. For at Selfors 1 skal komme i den situasjonen at de møter B&Y, må de først vinne disse to kampene, men uansett hvordan det går i disse to vil nok ikke Selfors 1 og Selfors 2 møtes mer i årets serie. Når det gjelder veien vider mot finalespill høres B&Y enklere ut da dere slo dem 5-0 i serien, mens alle vet hvordan det gikk i lokaloppgjøret.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.